top of page

De 3 meest gemaakte 'interieurfouten'.


Over smaak valt niet te twisten, maar allemaal kunnen we zien en vooral ervaren wanneer een interieur 'klopt'. De ruimte is dan in balans en interessant. We voelen ons er ogenblikkelijk thuis. Als dat gevoel ontbreekt, blijven we eindeloos schuiven met meubels, voelen we regelmatig irritatie en we vragen ons af waarom lukt het nu niet?! Dit zijn de 3 grootste missers.


  1. TEVEEL. (te) grote banken, teveel kasten en veel losse spullen, het draait allemaal om balans. Om je huis smaakvol in te richten kun je het best teruggaan naar de basis. Haal weg wat je niet nodig hebt, groepeer je accessoires en zorg dat je boekenkast ruimte laat voor mooie beelden of foto's die je dierbaar zijn. Dat geeft lucht aan de kast en er valt wat te zien.


2. SLECHTE VERLICHTING. Al heb je nog zo'n mooi interieur; met een slechte verlichting komt het niet tot zn recht. Een minder mooi interieur daarentegen kan heel goed werken als de verlichting correct is. Dat wil zeggen; de juiste mix van direct, indirect en diffuus licht. De verlichtingsbronnen horen op verschillende hoogtes in de ruimte geplaatst te zijn. "Layered lighting" geeft sfeer aan de ruimte en zorgt ervoor dat deze groter lijkt.


3. Er ontbreekt een KLEURPLAN. Met verf en behang kun je de kamer snel een make over geven en er een samenhangend geheel van maken. Kleur op de wand geeft diepte aan de ruimte en rust aan het oog. De tijden dat we onze huizen in RAL 9010 lieten schilderen, liggen gelukkig inmiddels ver achter ons, want met kleur - de keuze kan ook hele lichte zijn- verbindt je ook nog eens alle meubels en accessoires met elkaar. Op de foto zie je goed hoe het warme terra op de deur en het houtwerk een natuurlijke verbinding vormt met de vloer en de stof waarmee de bank bekleed is. Het oogt rustig en warm. In balans.


Wat ga jij veranderen aan je interieur?

Comentarios


bottom of page