top of page

Make over van een woonkamerWoW...! Hier waren we zelf nooit opgekomen riepen Herma en Louis in koor toen wij ons interieurplan aan hen presenteerden. Een aantal weken geleden vonden zij ons via Google, in hun zoektocht naar interieuradvies. Herma en Louis wonen nu al een jaar in hun nieuwgebouwde, vrijstaande villa, maar kunnen thuis hun draai nog niet vinden. Het ontbreekt in hun beleving aan warmte, sfeer en gezelligheid. Kunnen jullie ons helpen, was de vraag.

Nou en of. Een woonvraag die ons op het lijf is geschreven.

Enthousiast zijn we aan de slag gegaan. Nadat we uitgebreid de woonwensen hebben besproken was het zaak om te ontdekken wat zowel Herma en Louis mooi vinden. Een mix van hotel chic en naturel basic bleek na een inspiratiesessie en een zoektocht op Pinterest. In het moodboard dat we maakten - de start van het traject - voegden we beide smaken samen onder de noemer 'naturel chic ' . Na akkoord zijn we verder gegaan in het creatieve proces. En een paar weken later was het dan zover. We konden presenteren. Altijd een spannend moment. Hoe zal het ontvangen worden? Zijn we niet te ver gegaan? En hoe heerlijk is het dan als de reacties zo positief zijn. Links zie je ons ontwerp in 3d en gerenderd uitgewerkt. De foto rechts is de huidige situatie.

Zo wordt in 1 oogopslag duidelijk hoe de gemaakte keuzes in kleuren en materialen uitpakken.

Dit zijn de belangrijkste aanpassingen:

  1. Door de vele ramen is de lichtinval enorm. Dit vraagt om stevige tegenhangers in kleur op de wanden. De huidige lichtgrijze kleur doet te weinig en is een beetje saai. We kozen voor een warme blauw die terugkomt in het behang.

  2. Eyecatcher in kamer is het prachtige behang van #Daisyjames . Door de diepe donkere kleuren en het grote patroon, voegt dit drama en power toe in de ruimte. En klasse.

  3. Het witte bankje voor de tv krijgt elders in huis een plek. We ontwierpen een mooie, ondiepe tv kast waar ook ruimte is voor accessoires. Zo houd je vloer leeg en opgeruimd en krijgt de tv meer context. En valt daarom veel minder op.

  4. Een warme, gezellige zithoek creëerden we door het toevoegen van een mega groot vloer kleed (4.50 x 3.75 m), een fijne fauteuil, accessoires en verlichting. De grote bank vormt nu een spannend contrast met de wanden, waardoor de kamer meer diepte krijgt.

Achter de bank - niet zichtbaar - is de keuken en ook die hebben we helemaal aangepakt. Daar over de volgende keer meer!Comments


bottom of page